fbpx

Гаранция

Гаранционни условия

Настоящата търговска гаранция потвърждава правата на клиентите в съответствие с чл. 112, чл. 111, чл. 114 и чл. 115 от Закона за защита на потребителите /обновен ДВ бр. 99/09.12.2005, изм. ДВ бр. 61 от 2014 година/. Независимо от търговската гаранция продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажби съгласно този закон. Съгласно чл. 117 и чл. 119 от същия и задълженията поети от производителите и вносители на обувни изделия към потребителите. Гаранционния срок на стоката е 30 дни. При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация/чл. 112 от ЗЗП/ и да поиска от продавача да я преведе в съответствие с договора за продажба/чл. 113 от ЗЗП/. Съгласно алинеите от чл. 113, ремонтът трябва да се извърши в срок от 1 месец. Отстраняването на дефекта е безплатно за потребителя включително и пощенските разходи, ако се налагат такива/чл. 113 ал.4/. В случаи на невъзможност за ремонт на стоката поради неотстраняемост на дефекта (спукване на ходилото, сцепване на лицевата кожа, сцепване на друг лицев материал и др.) клиентът има право да поиска замяна с нова стока или разваляне на договора и възстановяване на заплатената сума. Потребителят не може да претендира за намаляване на цената или възстановяване на заплатената сума, ако стоката е заменена с нова или дефектът е поправен в рамките на 1 месец/чл. 114 ал.2/. Търговецът е длъжен да удовлетвори искане за разваляне на договора и възстановяване на заплатената сума на потребителя, когато е удовлетворил 3 рекламации, чрез извършване на ремонт в рамките на гаранционния срок и има наличие на следваща поява на същия дефект/чл. 114 ал.3/ДВ бр. 61/2014г. Потребителя не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначителна/чл. 114 ал.4/. Гаранционния срок спира да тече за времето необходимо за уреждане на рекламацията/чл. 115 ал.2/

Търговската гаранция е предоставена от ПРОИЗВОДИТЕЛЯ/ВНОСИТЕЛЯ и важи за срок от 30дни след направената покупка, като следва да бъде уредена от ПРОДАВАЧА.
Продавачът декларира, че отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно чл.112-115 от ЗЗП.
Търговската гаранция покрива проявени дефекти въпреки правилната употреба на обувките. При правилна употреба спазвайте инструкциите упоменати по-долу в търговската гаранция.

Проявени дефекти даващи основание за рекламация:

– сцепване на лицевия материал /саята/
– пречупване на ходилото
– разцепване на ходилото
– падане на форта
– повредени ципове
– счупване на кленката или металната пластина в камерната част на обувката

Метод за удовлетворяване на гаранционните претенции:

– поправяне на дефекта чрез ремонт на артикула в срок до 30дни от датата на приемане на гаранционната претенция.
– ако поправката е невъзможна – следва замяна на стоката с друга от същия вид.
– в случай на липса на същия по вид стока, следва замяна с друга по избор на клиента. В случай на разлика в цената, същата следва да бъде заплатена от него.

Рекламации не се приемат при опит за увреждане и дефекти, които са в следствие на неправилна употреба и поддържане или са причинени умишлено!

Гаранцията не покрива загубени или липсващи елементи, охлузвания и драскотини по подметката и външната страна на обувките.
Пропускането на вода не се счита за рекламация по смисъла на тази гаранция, освен в случаите когато обувките са SOFTSHELL, WATERPROOF или друго обозначение, че са непромокаеми.
Рекламации се предявяват на email sportshoes7.com
Потребителят има право да предяви рекламация независимо от предоставената търговска гаранция, съгласно Закона за защита на потребителите.

При връщане на стоките задължително се връща и касовия бон, който ще намерите в опаковката. В противен случай Търговецът си запазва правото да не уважи искането на потребителя.

Моля, изпращайте продуктите почистени!

УКАЗАНИЯ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ОБУВКИТЕ

* използвайте обувките според сезона и предназначението им.
* съхранявайте обувките при стайна температура на сухо и проветриво място.
* периодично сменяйте или почиствайте стелките.
* обувките трябва да се проветряват.
* да се избягва употребата на обувки без чорапи.
* обувки върху, които няма обозначение ВОДОУСТОЙЧИВИ /SOFTSHELL, WATERPROOF и др./ може да пропускат вода.
* мокрите обувки трябва да се поддържат според инструкциите за поддръжка. Най-подходящо е влажните обувки да се сушат на стайна температура.
* не сушете принудително – парно, слънце и други източници на директна топлина.
* обувките не трябва да се съхраняват влажни.
* да се избягва пряк контакт с морска вода и продължителен престой на слънце.
* препоръчително е след употреба обувките да се оставят да „почиват” минимум 24часа, за да се даде възможност на кожата да изсъхне от поетата от краката влага.
* ползвайте подходящи средства за почистване и боядисване.
* при употреба се съобразявайте със спецификата на материалите, от които са изработени вашите обувки.

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ОБУВКИТЕ

* Не перете в машина! Не перете на ръка! Не избелвайте!
* замърсените обувки от естествена или изкуствена кожа трябва да се почистват с влажна кърпа и мек сапун. Ако са мокри – почистват се със суха кърпа и мек сапун.
* обувките от плат или брезент се почистват със сапунена вода и се оставят да изсъхнат при стайна температура.
* обувките от набук или велур се изчеткват със специална четка или средство за почистване на велур.

За повече информация и въпроси относно използването и поддържането на закупените от вас обувки, моля не се колебайте да се обърнете към sportshoes7.com. Ние с готовност ще ви дадем подробни инструкции и съвети.

Относно връщане на продукти.
Ако си промените мнението, можете да върнете артикула в срок от 14 дни след получаване на пратката. Артикула трябва да не е употребяван и в оригиналната си опаковка.
При връщане на стоките задължително се връща и касовия бон, който ще намерите в опаковката. В противен случай Търговецът си запазва правото да не уважи искането на потребителя.
За целта се свържете с наш оператор на посочения телефон: 0899043356